Chokolade fra CBP

– en bred vifte af chokoladekvaliteter og muligheder

Kakaosmør og -masse er hovedingredienserne i enhver god mørk og lys (mælk) chokolade og tilsammen det, der angiver kakaoprocenten i produktet. I den hvide chokolade er det kakaosmørret, der sætter procenten. Det er primært kakaosmørret, der giver chokolade den lækre bløde og smeltende mundfornemmelse, som sammen med kakaoens indhold af koffein og theobromin, gør det til et nydelsesmiddel, som er elsket verden over.

I en tid hvor forbrugerne har stor fokus på smag, kvalitet og bæredygtighed, er det oplagt at skifte den velkendte non-temperovertræk ud med en rigtig god chokolade. Nok er non-temp billigere og lidt nemmere at arbejde med end chokolade, men smagsforskellen og værdien af dine produkter er ikke den samme.

Du kan selv smage forskel, og det kan dine kunder også! Hos CBP har vi de seneste år udvidet og opgraderet vores chokoladesortiment i tæt samarbejde med flere af de største chokoladeproducenter i Europa.

Tag fat i os, hvis du vil vide mere, ønsker prøver eller har brug for sparring.

Læs med her, og bliv inspireret af de mange chokoladekvaliteter. Vi er sikre på, at vi kan finde netop den kvalitet og smag, som passer dig.


Vil du vide mere?

Vil du høre mere om vores sortiment, og hvordan vi kan hjælpe dig på chokolade, så tag fat i os med det samme


Valrhona

Den store, franske gastronomi chocolatier

Valrhona er kendt og elsket for deres passion, smag, kreativitet og kvalitet på chokolade. Når du vælger Valrhona chokolade, vælger du fransk gastronomi, når det bedst. Men Valrhona producerer også bæredygtig og ansvarlig kakao med respekt for både mennesker og jord.

Valrhonas kakaobønner kan spores tilbage til producenterne, og hvilke bønder, som har dyrket kakaobønnerne. Det giver en større gennemsigtighed i at kakaobønnerne er dyrket på en ansvarlig måde. Hos Valrhona er missionen at inspirere os alle til, at vi sammen arbejder for en fair og bæredygtig kakao og chokolade, som smager godt og gør verden bedre for os alle – som Valrhona siger: ”Together, good becomes better”.

I 2020 blev Valrhona B-Corp certificeret og dermed en del af et fællesskab, der arbejder målrettet på det, der er bedst for verden fremfor at være bedst i verden. Som B-Corp medlem har de forpligtet sig til at leve op til og dokumentere arbejdet og forbedringer på det sociale- og miljømæssige område. For at nå disse mål har Valrhona indgået langsigtede partnerskaber med farmere, som deler Valrhonas værdier og målsætninger.

> Læs mere om Valrhona her

Produkter fra Valrhona

Guanaja - Mørk chokolade 70%

Dette er den ikoniske mørke chokolade fra Valrhona. En ægte Grand Cru klassiker. Den blev lanceret i 1986 og var for sin tid en af verdens mest bitre chokolader.

Kakaobønnerne er et blend af aromatiske profiler som findes i klassiske kakaobønner fra Trinidad, Dominikanske Republik, Jamaica, Ghana og Madagaskar og som altid er nøje udvalgt for at sikre en balanceret, unik og konsistent smag. Smagen er kompleks, balanceret, ristet og bitter.

Varenr. 32750 · 3 kg

> Køb Guanaja her

Manjari - Mørk chokolade 64%

En Single Origin chokolade lavet på kakaobønner fra Madagaskar. Med noter af syrlige røde bær sender smagen dine sanser og tanker på en rejse til Madagaskar. Her vokser der fantastiske kakaotræer i skøn harmoni med lækre frugttræer og krydderier, som alt sammen er med til at sætte sit præg på smagen i kakaobønnerne.

Chokolader fra Single Origin serien er altid lavet på kakaobønner, som kun stammer fra et specifikt land. Det er lande, der er specielt udvalgt for deres kvalitet og unikke smag.

Varenr. 32751 · 3 kg

> Køb Manjari her

Hukambi - Mælkechokolade 53%

En Single Origin chokolade lavet på 100% brasilianske kakaobønner. Smagen er en mellemting mellem lys og mørk. Rig på kakao samt skønne noter af bitterhed og kiks. Smagsnoter som sender dig ind for at opdage den fauna og flora, der lever i skyggen af Brasiliens gamle skove.

Chokolader fra Single Origin serien er altid lavet på kakaobønner, som kun stammer fra et specifikt land. Det er lande, der er specielt udvalgt for deres kvalitet og unikke smag.

Varenr. 32768 · 3 kg

> Køb Hukambi her

Jivara - Mælkechokolade 40%

Jivara mælk er en del af Valrhonas Grand Cru Blend sortiment. Det er en mælkechokolade med en bemærkelsesværdig smagsoplevelse med markante kakaonoter.

Denne couverture mælkechokolade har været banebrydende for de normale forventninger til, hvordan en mælkechokolade skal smage. Jivara er et blend af to aromatiske og klassiske kakaoprofiler fra hhv. Equador og Ghana. Smagen er cremet chokolade noter, kombineret med de ultimative noter af vanilje og malt.

Varenr. 32752 · 3 kg

> Køb Jivara her

Ivoire - Hvid chokolade

Denne hvide chokolade er en del af Valrhonas Gourmet sortiment. Den har på lige fod med andre af Valrhonas kvaliteter opnået ikonisk status blandt professionelle konditorer og kokke og blevet en standardkvalitet.

Ivoire er kendetegnet ved at have en delikat sødme med smag af varme og bløde mælkenoter og fremtrædende vanilje. Smagsprofilen er balanceret og behagelig. Særdeles velegnet i kombination med citrusfrugter eller røde bær.

Varenr. 32753 · 3 kg

> Køb Ivoire her

Dulcey - Karamelliseret hvid chokolade

Valrhona lancerede i 2012 den fjerde chokoladefarve, farven blond. Dulcey er navnet på denne ikoniske chokolade. Manden bag Dulcey er Frédéric Bau, som er kreativ direktør for Valrhona og grundlægger af L’École du Grand Chocolat Valrhona.

Historien forlyder, at han en dag kom til at lade den hvide chokolade stå lidt for længe over ”la bain-marie” (vandbadet). Til hans overraskelse blev den blond og fik en delikat smag og duft af friskbagt kage og karamelliseret mælk. Det tog yderligere 8 år at udvikle Dulcey chokoladen med den perfekte profil af karamelliseret mælk. Dulcey indeholder ikke farvestoffer og har ikke tilsat aromaer. Karamelsmagen opnås fra mælkepulveret og processen.

Dulcey smager af karamelliseret mælk, biscuits og mindre noter af salt og siges at fremtrylle de skønneste og lækreste personlige minder fra barndommen. Absolut en man skal prøve!

Varenr. 32754 · 3 kg

> Køb Dulcey her

Inspiration Jordbær

Valrhona Jordbær couverture/overtræk er en skøn blanding af kakaosmør, sukker og naturlig jordbær – en enkelt og smagfuld komposition.

Inspiration Jordbær er udviklet i samarbejde med Valrhonas udviklingsteam og kunder. Deres tro på denne produktudvikling blev belønnet, da den vandt hovedprisen ved Sirha innovation Awards i 2017.

Smagen er sød, frisk, blød og lækker og leder tankerne hen på sol og sommer. Den unikke smag af jordbær, og den smukke røde farve tilføjer et strejf af solskin til dine sommerkager og desserter.

Varenr. 32771 · 3 kg

> Køb Inspiration Jordbær her

Inspiration Passionsfrugt

Inspiration Passionsfrugt couverture/overtræk er en skøn blanding af kakaosmør, sukker og naturlig passionsfrugt – en enkelt og smagfuld komposition.

Inspiration Passionsfrugt er fremstillet af forarbejdet frisk frugt af høj kvalitet, som giver en autentisk farve og smag i kombination med den bløde kakaosmør.

Smagen er sød, frisk, blød og lækker og leder tankerne hen på solen og de tropiske lande. Den unikke smag af passionsfrugt tilføjer et strejf af solskin til dine sommerkager og desserter.

Varenr. 32770 · 3 kg

> Køb Inspiration Passionsfrugt her

Satilia - Mørk chokolade 62%

Satilia kvaliteterne er en del af Valrhonas Professional Signature sortiment. De er udviklet til at imødekomme professionelle behov og er ideelle til specielt coating/overtræk. Teksturen er nem at temperere og arbejde med. Finishen er blød og satinagtig, hvilket gør, at dine overtrukne produkter kommer til at stå skinnende og skarpe.

Satilia mørk er perfekt afrundet med en balanceret smag af kakao og ristede nødder.

Varenr. 32755 · 12 kg

> Køb Satilia mørk her

Satilia - Mælkechokolade 35%

Satilia kvaliteterne er en del af Valrhonas Professional Signature sortiment. De er udviklet til at imødekomme professionelle behov og er ideelle til specielt coating/overtræk. Teksturen er nem at temperere og arbejde med. Finishen er blød og satinagtig, hvilket gør, at dine overtrukne produkter kommer til at stå skinnende og skarpe.

Satilia mælk er cremet og blød med afrundede noter af mælk og kakao.

Varenr. 32756 · 12 kg

> Køb Satilia mælk her

Satilia - Hvid chokolade

Satilia kvaliteterne er en del af Valrhonas Professional Signature sortiment. De er udviklet til at imødekomme professionelle behov og er ideelle til specielt coating/overtræk. Teksturen er nem at temperere og arbejde med. Finishen er blød og satinagtig, hvilket gør, at dine overtrukne produkter kommer til at stå skinnende og skarpe.

Satilia hvid er som Satilia mælk og mørk nem at arbejde med. Den balancerede ”full-bodied” smag og profil gør den velegnet til alle applikationer.

Varenr. 32757 · 12 kg

> Køb Satilia hvid her

Pépites - Mørke chokoladedrops til indbagning 52%

Pépites er små bagestabile drops til indbagning. Brug dem, når du vil gøre dine chokoladeboller, cookies, rørekager ekstra lækre for dine kunder.

Smagen er kraftfuld og med en dejlig smag af kakao.

Varenr. 32760 · 7.500 cts/kg · 6 kg

> Køb Pépites mørk her

Pépites - Hvide chokoladedrops til indbagning

Pépites er små bagestabile drops til indbagning. Brug dem, når du vil gøre dine chokoladeboller, cookies, rørekager ekstra lækre for dine kunder.

Sød og balanceret smag med hint af vanilje.

Varenr. 32761 · 7.500 cts/kg · 6 kg

> Køb Pépites hvid her

Bâtons - Mørke chokoladesticks til indbagning 55%

Smagen i disse Bâtons sticks er en ny sammensætning, hvor der er anvendt Valrhonas Grand Chocolate Couverture med frundede behagelige smagsnoter. Det høje kakaotørstof indhold på 55% giver sticksene en kraftig kakaosmag. Formen er afrundet for at undgå at sticksene gennemborer din wienerbrødsdej.

Varenr. 32762 · 1,6 kg

> Køb Bâtons mørk her

Økologiske produkter fra Valrhona

Oriado - Mørk chokolade 60%

Oriado mørk 60% er en økologisk Grand Cru Valrhona chokolade. Lavet på et unikt blend af økologiske kakaobønner fra 2 linjer af kakaotræer fra henholdsvis Peru og Den Dominikanske Republik. Øen Santo Domingo (Den Dominikanske Republik) er verdensberømt for sin frugtbare jord, næret af regelmæssig regn og hyppigt solskin. Kakaotræerne fra Piura-regionen i Peru vokser i en tør tropisk zone, og selvom de har brug for et meget fugtigt klima, så vokser de i denne ”kakaooase” takket være et usædvanligt system af vandingskanaler.

Smagsprofilen karakteriseres ved at være sødlig, mørk og afbalanceret med blide noter af vanilje og hint af kokos. Det siges fra Valrhona, at smagen i Oriado inviterer dig til at tage en siesta på det varme sand, mens solen kærtegner din hud. Alene af den grund anbefaler vi den i CBP.

Varenr. 32764 · 3 kg

> Køb Oriado her

Andoa - Mørk chokolade 70%

Andoa mørk 70% er en økologisk Grand Cru Pure Origin chokolade, lavet af kakaobønner udelukkende fra Peru. De økologiske kakaobønnerne er nøje udvalgt af Valrhonas eksperter og deres lokale partnere.

Smagen er et boost af friskhed kombineret med en bitterhed, som bliver mere kompleks og aromatisk, mens du smager den.

Andoa er navnet på en uddød indiansk dialekt, som især blev talt i Loreto-regionen i det peruvianske Amazonas.

Varenr. 32767 · 3 kg

> Køb Andoa her

Andoa - Mælkechokolade 39%

Andoa mælk 39% er en økologisk chokolade lavet af kakaobønner, som er nøje udvalgt af Valrhonas eksperter og deres lokale partnere. I Valrhonas sortiment er den blandt deres Grand Cru Pure Origin chokolader, lavet udelukkende af de bedste økologiske råvarer.

Smagen er meget blød og glat, og hvor mælkenoterne behageligt minder om frisk mælk fra bonden. Mælkenoterne suppleres med en dyb kakaosmag og en behagelig hint af let syre.

Andoa er navnet på en nu uddød indiansk dialekt, som især blev talt i Loreto-regionen i det peruvianske Amazonas.

Varenr. 32765 · 3 kg

> Køb Andoa mælk her

Waina - Hvid chokolade

Waina hvid 35% er en økologisk hvid chokolade som Valrhona har udviklet for at berige deres aromatisk palette af økologiske ”création gourmandes”. Råvarerne i Waina er lavet af nøje udvalgte fairtrade råvarer og den let beige farvetone kommer fra det blonde rørsukker.

Smagen har en intens note af frisk gårdmælk kombineret med en fyldig og blød smag af fløde og bourbonvanilje. Den er rig og hænger til stor glæde længe i munden.

Navnet Waina kommer fra ”Vaina” som på spansk signalerer ”vanilje pod”, hvilket netop er den aromatiske smagsnote i Waina.

Varenr. 32766 · 3 kg

> Køb Waina hvid her

Veliche

Belgisk chokolade for professionelle

Veliche chokolade er belgisk chokolade udviklet til gourmet og godkendt af anerkendte belgiske ”chefs”. Det er kvaliteter, hvor man har stor fokus på at sikre konstant ensartet kvalitet i varianterne, optimal ”shine og knæk” samt optimal viskositet, som gør dem nemme at arbejde med.

Veliche chokolader bærer Rainforest Alliance mærket med den lille grønne frø. Det er din sikkerhed for at kakaobønnerne er nøje udvalgte og udelukkende kommer fra certificerede kakaodyrkende områder. Ved at bruge Rainforest Alliance certificeret chokolade er du med til at sikre en mere bæredygtig kakaoindustri.

Rainforest Alliance fokuserer primært på flg. bæredygtige områder:

  • Skovområderne; hvor de lokale bønder trænes og uddannes i at beskytte og fremme skove og jord.
  • Klimaet; ved at styrke og uddanne i klimasmarte praksisser, der sikrer modstandsdygtighed over for bl.a. tørke og oversvømmelser.
  • Menneskerettigheder; ved at opbygge robuste systemer og uddanne i, hvordan man bedst mulig undgår børne- og tvangsarbejde, opnår bedre arbejds- og lønforhold samt undgår krænkelse mellem kønnene og af folks jordrettigheder.
  • Levevilkår; ved at støtte og forbedre mulighederne for bæredygtige levevilkår, da det er den mest effektive måde at løfte landbefolkningen ud af fattigdom.

Vores Veliche kvaliteter sources gennem et partner­skab med belgiske Smet Chocolaterie, som har produceret chokolade i mere end 60 år. De er en familiegrundlagt virksomhed, som i 2019 blev en del af Cargill familien.

Produkter fra Veliche

Temptation - Mørk chokolade 64%

Veliche Temptation er en velsmagende mørk chokolade. Smagen er bittersød, ikke specielt kraftig af en 64% at være, men velafbalanceret og med en mild syre.

Varenr. 32240 · 2 x 5 kg

> Køb Temptation her

Sensation - Mørk chokolade 72%

Denne chokolade har en let frugtagtig, intens og rig smag af mørk chokolade, samtidig med at den er blød og ikke tør. Mange oplever at mørk chokolade med over 70% kakaotørstof, bliver for bitter og tør i smagen, men ikke denne. 

Varenr. 32243 · 2 x 5 kg

> Køb Sensation her

Intense - Mælkechokolade 35%

En rig og velsmagende mælkechokolade. Smagen er relativ fyldig af en mælkechokolade at være og med delikate noter af karamel og kakao. Den er blød, cremet og vanedannende.

Varenr. 32241 · 2 x 5 kg

> Køb Intense her

Obsession - Hvid chokolade

En cremet og fyldig hvid chokolade. Rig på mælke- og vaniljesmag.

Varenr. 32242 · 2 x 5 kg

> Køb Obsession her

Chunks - Mørk chokolade til indbagning 49%

Lækre bagestabile chuncks – perfekte som inclusion/indbagning.

Varenr. 32244 · 8 kg

> Køb Chunks mørk her

Chunks - Hvid chokolade til indbagning

Lækre bagestabile chuncks – perfekte som inclusion/indbagning. 

Varenr. 32246 · 8 kg

> Køb Chunks hvid her

Minichunks - Mørk chokoladedrys 49%

Små uregelmæssige chunks. Velegnet som pynt/drys på kager eller i fyldninger, når det bare skal smage ekstra godt.

Varenr. 32531 · 10 kg

> Køb Minichunks her

Kakaosmør

Formet som dråber, som gør det nemt at dosere og smelte. Velegnet i chokoladeapplikationer, hvor du ønsker en glattere/mere flydende konsistens.

Varenr. 32239 · 3 kg

> Køb Kakaosmør her

Cémoi

Den franske klassiker

Cémoi har stolte traditioner og dybe rødder i udvikling og produktion af chokolade. De har produceret chokolade igennem mere end 200 år og er en anerkendt leverandør og samarbejdspartner til konditori- og bageribranchen i Frankrig.

CBP startede samarbejdet med Cémoi tilbage i 2015 og sammen har vi udviklet CBP’s egne private label kvaliteter, under brandet Xocofine.

Kakaobønnerne til chokoladerne fra Cémoi kommer overvejende fra Vestafrika. Specielt på Elfenben­s­kysten har Cémoi igennem mere end 40 år opbygget tætte samarbejdsrelationer, opført egen kakao-­produktion samt opnået ry for at være med til at sikre udvikling og bedre levevilkår for lokalbefolkningen.

I mere end 20 år har Cémoi arbejdet fokuseret på at stoppe kakao-relateret skovrydning. Gennem Cocoa & Forests Initiative (CFI) støtter Cémoi kakaobønder og deres lokalsamfund med bl.a. træning i god landbrugspraksis, udviklingsprojekter som skal sikre bedre kakaokvaliteter, samt forskellige bæredygtige landbrugsprojekter.

For at nå sit mål om 100% kakaogaranti uden skovrydning er Cémoi i øjeblikket ved at kortlægge al deres kakaoindkøb fra Elfenbenskysten. I 2022 var mere end 85% af kakaofarmene, der leverer til Cémoi, GPS-polygon-kortlagt.

Produkter fra Cémoi

Xocofine - Mørk chokolade 60%

Varenr. 32000 · 10 kg

> Køb her

Mørk chokolade 71%

Varenr. 32004 · 10 kg

> Køb her

Mørk chokolade 59%

Varenr. 32095 · 10 kg

> Pt udsolgt

Mælkechokolade 35%

Varenr. 32096 · 10 kg

> Køb her

Hvid chokolade

Varenr. 32097 · 10 kg

> Køb her

Mørke chokoladesticks til indbagning 40%

En skøn og velsmagende chokolade, som er perfekt til "Pain au chocolat" / chokolade croissanter

Varenr. 32006 · 1,6 kg

> Køb her

Göteborgs Food

Good value for money

Hos CBP har vi gennem de seneste år opbygget et tæt samarbejde med Göteborgs Food i Budapest, Ungarn. Måske tænker man, at deres firmanavn er lidt forvirrende med tanke på, at hovedkontor og produktion ligger i Ungarn. Forklaringen findes i historien. Göteborgs Food Budapest blev grundlagt i 1993 af to gode venner med en passion for søde sager og iværksætteri. Den ene var bosiddende i Budapest, den anden var flyttet fra Ungarn til Göteborg i Sverige. Det er stadigvæk familien til de to, som driver virksomheden i dag.

Göteborgs Food er specialiserede i produktion af compound/vekao, chokolader, fondanter og fyldninger, og leverer bredt til bagerier, konditorer og konfekture samt isproducenter.

I 2016 flyttede fabrikken ind i helt nye kontor- og produktionslokaler. Det er en topmoderne, effektiv og professionel produktionsvirksomhed, som i høj grad lever op til deres værdier om at levere kvalitet, fleksibilitet og hensyn til kunder og omverden.

I vores samarbejde udvikles der løbende nye spændende produkter til bageri og konditori. Vores økologiske Xocofine produkter er nogle af de produkter, vi har udviklet i fællesskab. Det er chokolader for dig, der gerne vil have, at økologi opfylder de vigtigste behov, hvad angår smag, viskositet, ”shine og knæk” m.m.

Alle kvaliteterne kommer i et mini-drop format, som gør det nemt at dosere.

Produkter fra Göteborgs Food

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om vores sortiment, og hvordan vi kan hjælpe dig på chokolade, så tag fat i os.