Bæredygtighed

CBP er klar til at gøre en indsats. En indsats
der gør os selv og vores kunder til positive medspillere for en bedre verden
 

Vi ønsker at tage ansvar

Bæredygtighed står højt på agendaen hos CBP. Vi ønsker at tage vores del af ansvaret og bidrage til at løse de globale udfordringer med hensyn til sundhed og bæredygtighed. Det gør vi blandt andet ved at udvikle sundere madvarer, reducere madspild og lancere nye produkter, som repræsenterer gode miljøvalg i hverdagen.

Hos CBP har vi udpeget en række indsatser, der bidrager til arbejdet med Orklas mål.

Vores indsatsområder er:
  • Ernæring og sundhed
  • Fødevare- og produktsikkerhed
  • Bæredygtige indkøb
  • Hensyn til miljøet
  • Omtanke for mennesker og samfund


Beviser på bæredygtighed
CBP forhandler flere produkter, der har certificeringer, og arbejder løbende på at opnå en række internationalt anerkendte certificeringer som grossist:
  • UTZ: Bæredygtig dyrkning af kakao, kaffe og te
  • RSPO: Ansvarligt produceret palmeolie

Vi er nu registreret hos organisationerne bag UTZ og RSPO, og kan således  være en endnu mere bæredygtig samarbejdspartner og levere certificerede varer, hvor værdikæden ikke brydes, før varerne når din dør i bageriet.

Mere miljøvenlige emballager

Vores kaffekrus er nu FSC-mærkede og bionedbrydelige, og vi tilbyder plastbak-ker i 95% genbrugsplast. Samtidig har vi ændret vores serie af brune poser, så de nu fremstilles af PEFC-mærket papir. Det samme sker snart med vores hvide poser samt standardserien.

Genbrug af emballager

Som Danmarks største leverandør af råvarer til bagerbranchen kan vi ikke undgå at skulle håndtere emballage i store mængder. Til gengæld kan vi sørge for, at alt pap, plast og alle paller bliver sendt til genbrug, så de gode ressourcer bliver anvendt til nye produkter.

Intet spild af gode råvarer

Det sker af og til, at vi har varer på lager, der nærmer sig sidste salgsdato. Vi vil ger-ne undgå at skulle smide disse produkter ud, så vi sænker prisen for lettere at kom-me af med dem – og skulle det ikke lykkes, lader vi dem gå videre som ingredienser til dyrefoder. På den måde forbliver ressour-cerne i kredsløbet.

Smartere køling i ventende lastbiler

De lastbiler, der skal afsted til kunderne om natten, bliver læsset i løbet af dagen, før kørsel. Der kan gå 4-9 timer, inden bilerne skal afsted, men varerne skal selvfølgelig holdes nedkølet, og det koster diesel at have køleanlægget tændt. Vi har nu installeret udendørs strømstik, så bilernes kølesystem kører på el, mens de venter på afgang. Dette sparer CO2.

Læs mere om bæredygtighed

Der er ingen PLANET B
KLAR PARAT START! Hvis verden skal undgå de voldsomme problemer for miljø, klima og mennesker, der lurer, er bæredygtighed kodeordet. CBP er klar med en indsats, der skal gøre os selv og vores kunder til positive medspillere for en bedre verden.
Verdensmål nr. 12 ligger lige til højrebenet
FN’s verdensmål nr. 12 ligger lige til højrebenet for bagerierne, siger Jette Ebbekær Thomsen fra rådgivningsfirmaet Groconsult. – Dette mål handler om ansvarligt forbrug og produktion. Ved at fokusere på dét, vil danske bagerier kunne gøre en stor forskel.

Orklas arbejde med bæredygtighed

I Orkla, herunder også CBP, gør vi hele tiden fremskridt i bestræbelserne på at integrere bæredygtighed i vores aktiviteter. Bæredygtighed er en stadigt vigtigere kilde til innovation og vækst.

Ernæring & sundhed

Gør det nemmere at leve sundt.

Fødevare & sikkerhed

Sikre produkter er et spørgsmål om tillid.

Bæredygtig indkøb

Samarbejde for bæredygtige råvarer.

Hensyn til miljøet

Et stærkt engagement for miljøet.

Omtanke for hinanden

Stærkt lokalt engagement for bæredygtighed.