Bæredygtighed hos CBP

CBP og verdensmålene

Vi ønsker at fremme udviklingen og brugen af mere miljøvenlige ingredienser og nonfood produkter, som repræsenterer miljørigtige valg i hverdagen. Vi støtter bl.a. bæredygtige certificeringer, der fremmer ansvarligt producerede råvarer. Vi har senest nedsat arbejdsgrupper, der har ekstra fokus på mål 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion”.

Madspild

Det estimeres, at vi i Danmark smider mere end 700.000 ton mad ud hvert år, svarende til 124 kg pr. indbygger – heriblandt mad varer, der ikke fejler noget. I CBP ønsker vi at fremme et cirkulært mindset. Derfor har vi hos CBP fokus på, hvordan vi som samarbejdspartner til bagere, konditorer, kokke og køkkenpersonale kan bidrage til at minimere spild i hele forsyningskæden – fra jord til bord. Vi ønsker aktivt at dele viden og erfaringer om, hvordan cirkularitet kan indgå i alle led for at reducere spild i produktion af brød og kager.

Bæredygtigt indkøb

CBP og Orkla gør fx. en aktiv indsats for at sikre, at palmeolien, der anvendes, kan spores og er bæredygtigt produceret. Derfor vælger vi leverandører der bruger Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) certificeringsprogrammet til at reducere risikoen for skovrydning og anden uønsket praksis. CBP mål frem mod 2024: 100 % bæredygtig palmeolie.

Lokale råvarer

Vi arbejder målrettet for at kunne tilbyde et sortiment af danske råvarer og er stolt over bæredygtige fødevarekoncepter, hvor vi bl.a. tilbyder ingredienser, der er fremstillet med bæredygtig omtanke og støtter op om dansk landbrug. Det gør en forskel for klimaet, hvor råvarerne er dyrket, og hvor langt de er transporteret.