Bæredygtighed hos CBP

CBP og verdensmålene

Vi ønsker at fremme udviklingen og brugen af mere miljøvenlige ingredienser og nonfood produkter, som repræsenterer miljørigtige valg i hverdagen. Vi støtter bl.a. bæredygtige certificeringer, der fremmer ansvarligt producerede råvarer. Vi har senest nedsat arbejdsgrupper, der har ekstra fokus på mål 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion”.

Madspild

Det estimeres, at vi i Danmark smider mere end 700.000 ton mad ud hvert år, svarende til 124 kg pr. indbygger – heriblandt mad varer, der ikke fejler noget. I CBP ønsker vi at fremme et cirkulært mindset. Derfor har vi hos CBP fokus på, hvordan vi som samarbejdspartner til bagere, konditorer, kokke og køkkenpersonale kan bidrage til at minimere spild i hele forsyningskæden – fra jord til bord. Vi ønsker aktivt at dele viden og erfaringer om, hvordan cirkularitet kan indgå i alle led for at reducere spild i produktion af brød og kager.

Bæredygtigt indkøb

CBP og Orkla gør fx. en aktiv indsats for at sikre, at palmeolien, der anvendes, kan spores og er bæredygtigt produceret. Derfor vælger vi leverandører der bruger Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) certificeringsprogrammet til at reducere risikoen for skovrydning og anden uønsket praksis. CBP mål frem mod 2024: 100 % bæredygtig palmeolie.

Lokale råvarer

Vi arbejder målrettet for at kunne tilbyde et sortiment af danske råvarer og er stolt over bæredygtige fødevarekoncepter, hvor vi bl.a. tilbyder ingredienser, der er fremstillet med bæredygtig omtanke og støtter op om dansk landbrug. Det gør en forskel for klimaet, hvor råvarerne er dyrket, og hvor langt de er transporteret.

Orklas bæredygtighedsmål frem mod 2025

Hos Orkla ønsker vi at bidrage til at løse de globale udfordringer knyttet til klima, miljø, menneskerettigheder og forbrugersundhed ved at arbejde med forbedringer i vores egne virksomheder og værdikæder, og udvikle mere bæredygtige produkter og løsninger. Vi ser dette som en del af vores samfundsansvar, samtidig med at vi tror på, at det at omstille sig til bæredygtig produktion er vigtigt for at lykkes som virksomhed.

Fokus på emballage

CBP har en ambition om at blive førende på bæredygtighed og vi arbejder med forskellige initiativer, der fremmer sundhed og bæredygtighed hos os selv, hos dig som bager og hos dine kunder.

Senest har vi forbedret sortimentet af emballage. Emballage udgør kun 5% af en fødevares samlede CO2-belastning*. Alligevel er det værd at vælge den rette emballage, så vi nedbringer madspild og forurening, samt beskytter både egne og klodens ressourcer.

Læs mere her og få tips til gode miljørigtige valg

*Kilde:Teknologisk Institut


Mere viden om bæredygtighed

Orklas bæredygtighedsrapport

Orklas bæredygtighedsrapport udgives årligt som en del af årsrapporten. Her beskrives bl.a. mål, ambitioner, fremskridt og rapportering. 

Verdensmål 12 ligger lige til højrebenet for bagerier

Hvis verden skal undgå de voldsomme problemer for miljø, klima og mennesker, der lurer, er bæredygtighed kodeordet. CBP er klar med en indsats, der skal gøre os selv og vores kunder til positive medspillere for en bedre verden.

Bæredygtighed nu! Vi har ikke tid til at vente

Bæredygtighed er et vigtigt punkt på dagsorden for alle i bagerbranchen, og vi må handle her og nu, alle som en. Her kan du læse om CBP’s mange initiativer og vores tips til, hvad du kan gøre i din egen forretning.


Reducer dit madspild

Hvorfor smide overskudet fra dagens salatbuffet ud, når du kan bruge det i morgendagens brød. Og hvorfor ikke give dit daggamle brød et nyt liv som smagsgiver i morgendagens knækbrød eller rughapsere. Få inspiration til at reducere dit madspild her.

Miljø og emballage

Bæredygtighed er en lang rejse af små skridt. CBP er din partner på vej mod en mere bæredygtig tilgang – seneste nyt er vores hæfte med nonfood-produkter, som repræsenterer gode miljøvalg.