Bæredygtighed

CBP er klar til at gøre en indsats. En indsats
der gør os selv og vores kunder til positive medspillere for en bedre verden
 

Bæredygtighed står højt på agendaen hos Orkla. Vi ønsker at tage vores del af ansvaret og bidrage til at løse de globale udfordringer med hensyn til sundhed og bæredygtighed.

Det gør vi blandt andet ved at udvikle sundere madvarer, reducere madspild og lancere nye produkter, som repræsenterer gode miljøvalg i hverdagen. I vores bæredygtighedsstrategi har vi sat tydelige mål for vores arbejde hen imod 2025.

I godt selskab med Global Compact-initiativer i hele verden satte vi i 2015 FN’s nye globale mål for bæredygtig udvikling på agendaen.

>> De 8 overordnede mål som Orkla arbejder med er markeret med cirkler på illustrationen herunder:

>> CBP's indsatsområder er

  • Ernæring og sundhed
  • Fødevare- og produktsikkerhed
  • Bæredygtige indkøb
  • Hensyn til miljøet
  • Omtanke for mennesker og samfund

Tiltag til bæredygtighed

CBP forhandler flere produkter, der har certificeringer, og arbejder løbende på at opnå en række internationalt anerkendte certificeringer som grossist:

  • UTZ: Bæredygtig dyrkning af kakao, kaffe og te
  • RSPO: Ansvarligt produceret palmeolie

Vi er nu registreret hos organisationerne bag UTZ og RSPO, og kan således være en endnu mere bæredygtig samarbejdspartner og levere certificerede varer, hvor værdikæden ikke brydes, før varerne når din dør i bageri eller foodservice.

Flere tiltag ...

Mere miljøvenlige emballager

Vores kaffekrus er nu FSC-mærkede og bionedbrydelige, og vi tilbyder plastbak-ker i 95% genbrugsplast. Samtidig har vi ændret vores serie af brune poser, så de nu fremstilles af PEFC-mærket papir. Det samme sker snart med vores hvide poser samt standardserien.

Genbrug af emballager

Som Danmarks største leverandør af råvarer til bagerbranchen kan vi ikke undgå at skulle håndtere emballage i store mængder. Til gengæld kan vi sørge for, at alt pap, plast og alle paller bliver sendt til genbrug, så de gode ressourcer bliver anvendt til nye produkter.

Intet spild af gode råvarer

Det sker af og til, at vi har varer på lager, der nærmer sig sidste salgsdato. Vi vil ger-ne undgå at skulle smide disse produkter ud, så vi sænker prisen for lettere at kom-me af med dem – og skulle det ikke lykkes, lader vi dem gå videre som ingredienser til dyrefoder. På den måde forbliver ressour-cerne i kredsløbet.

Smartere køling i ventende lastbiler

De lastbiler, der skal afsted til kunderne om natten, bliver læsset i løbet af dagen, før kørsel. Der kan gå 4-9 timer, inden bilerne skal afsted, men varerne skal selvfølgelig holdes nedkølet, og det koster diesel at have køleanlægget tændt. Vi har nu installeret udendørs strømstik, så bilernes kølesystem kører på el, mens de venter på afgang. Dette sparer CO2.

>> Artikler om bæredygtighed

Der er ingen PLANET B
KLAR PARAT START! Hvis verden skal undgå de voldsomme problemer for miljø, klima og mennesker, der lurer, er bæredygtighed kodeordet. CBP er klar med en indsats, der skal gøre os selv og vores kunder til positive medspillere for en bedre verden.
Verdensmål nr. 12 ligger lige til højrebenet
FN’s verdensmål nr. 12 ligger lige til højrebenet for bagerierne, siger Jette Ebbekær Thomsen fra rådgivningsfirmaet Groconsult. – Dette mål handler om ansvarligt forbrug og produktion. Ved at fokusere på dét, vil danske bagerier kunne gøre en stor forskel.


Orklas arbejde med bæredygtighed

I Orkla gør vi hele tiden fremskridt i bestræbelserne på at integrere bæredygtighed i vores aktiviteter. Bæredygtighed er en stadigt vigtigere kilde til innovation og vækst. Vi har fremhævet de fem hovedområder hvor Orklas indsats vil være vigtig både for samfundet og for vores langsigtede værdiskabelse.

Ernæring & sundhed

Gør det nemmere at leve sundt.

Fødevare & sikkerhed

Sikre produkter er et spørgsmål om tillid.

Bæredygtig indkøb

Samarbejde for bæredygtige råvarer.

Hensyn til miljøet

Et stærkt engagement for miljøet.

Omtanke for hinanden

Stærkt lokalt engagement for bæredygtighed.