CBP’s fagkonsulenter hjælper dig

Eksperterne er lige ved hånden

CBP’s fagkonsulenter er specialister på hver deres felt og brænder for at løse problemer og udvikle nye produkter tilpasset dit køkken og dine gæster. Mød dem her og se, hvad de kan gøre for dig.

Hejni Andersen, Fagkonsulent bageri

Speciale: ”Bagt fra bunden” og surdej
Område: Vest for Storebælt

En erfaren bagerprofessionel på holdet. Hejni dækker kantiner, storkøkkener og bagerier i den vestlige del af landet og arbejder med udgangspunkt i rene råvarer.

– Jeg nyder at arbejde med helt nye råvarer, hvis egenskaber ikke er klarlagt endnu. Det er sjovt at opdage, hvad de kan bruges til, og hvordan de kan berige eksisterende bagerprodukter. 

– Det er en spændende tid at være fagkonsulent i. Der er et stort ønske om produktinnovation, især fra storkøkkenerne, og vi har fuld fart på med at udvikle nye opskrifter og undersøge nye ingredienser. Og den viden, vi indsamler, kommer den almindelige bager til nytte.

– Det bedste ved jobbet er, når vi udvikler en ny metode, der gør en stor forskel og bliver stående. Jeg husker, da vi fik den første manitobamel hjem og måtte arbejde længe for at finde den rigtige måde at køre dejen på. Da det omsider lykkes, stod vi med en helt ny type brød, som jeg personligt synes er en landvinding. Og som jeg ved har været en succes for mange bagere. 

Thomas Bangsgaard, Fagkonsulent bageri

Speciale: Credin brød- & kageblandinger, koncentrater samt "bagt fra bunden"
Område: Vest for Storebælt

Thomas Bangsgaard er uddannet bager og var gennem flere år bagermester, inden han kom til Credin for godt tolv år siden. 

– Min opgave er at inspirere bagerne til at udvikle sortimentet. En del af arbejdet består i at finde på og afprøve nye opskrifter, men det er mindst lige så vigtigt at besøge bagerne og arbejde tæt sammen med dem for at få ideer helt ud over scenekanten.

– Jeg elsker at afholde aktiviteter ude hos bagerne. Typisk har jeg fire-fem nye opskrifter med, som vi bager i fællesskab, og som derefter bliver introduceret for butikspersonalet og udstillet i butikken. På den måde følges ideerne helt til dørs, så de får den bedste chance for at blive til succeser. Og det allerbedste er, når bageren ringer nogle dage efter og fortæller, at kunderne har købt rub og stub.

– Et godt eksempel på en ide, der gav genlyd hos forbrugerne, er italienske håndværkere. Med fermentmel, italiensk hvede, gode malttyper, koldhævning mv. bringer de det traditionelle rundstykke op til et nyt niveau, og de er blevet en stor succes hos mange bagere. At disse rundstykker fungerer godt som ”bag-selv-færdigprodukt” har blot gjort dem endnu mere populære blandt kunderne.

Morten Sørensen, Fagkonsulent konditori

Speciale: Konditor, marcipan, chokolade
Område: Sjælland, Århus, Djursland og Bornholm

Morten Sørensen har været hos Odense Marcipan gennem mere end et årti. Han har tidligere været bagermester og kender alt til hverdagen i et travlt bageri.

– Jeg er ude hos bagerne i mit område og nyder hver eneste dag. Det er sjovt og givende at få tingene til at lykkes, og bageren får en god oplevelse. Det er selvfølgelig min faglige ekspertise inden for konditorområdet, der er kernen i min ydelse.

– Det kan eksempelvis være, når en kunde har brug for ideer op til en særlig event, eksempelvis hjælper jeg hvert år en bager med at forberede Kagens Dag i byen – sammen laver vi opskrifter, bager, stiller op og gør alt det, sådan en dag kræver. Det er virkelig sjovt for mig personligt, men det bedste er, at det rykker for bageren og styrker hans forretning.

– Jeg bruger også tid hos Odense Marcipan, hvor vi udvikler nye opskrifter til SPRØD. Det er sjovt og spændende at lede efter løsninger, der smager lige så godt, eller endnu bedre, end de kendte.

Peter Madsen, Fagkonsulent konditori

Speciale: Konditor, marcipan og chokolade
Område: Fyn og Jylland (undtagen Aarhus og Djursland)

Peter Madsen er kendt af mange bagere og konditorer, for han har stået for svendeprøven på bagerskolen i mange år, og været en del af DM. Oprindelig er han selv uddannet bager. Peter hjælper bagerier i det meste af Jylland og på Fyn.

– Jeg kan hjælpe bageren med et blik på forretningen udefra og med at gøre konkrete kager både mere velsmagende, sælgende og rationelle i den daglige produktion. Det kan fx være kransekagetyper. Og jeg kan bidrage ved begivenheder med fx at introducere et nyt produkt.

– Efter min mening er Premium Pro et guldæg for bagerne. I kalkulationssystemet kan man rette produkterne til og nemt se, hvordan små faktorer påvirker dækningsgraden.

– Bagerbranchen bidrager med så meget: sundhed, smag og oplevelser for alle sanser. Jeg brænder virkelig for bagerbranchen og vil gerne give mit bidrag til, at den bliver endnu bedre.


Vil du vide mere?

Vil du høre mere om, hvordan vores fagkonsulenter kan hjælpe dig, så tag fat i os med det samme. Vi står altid klar til at hjælpe.