Koldhævet durumbrød

Lækkert koldhævet brød bagt på fint durummel og Tipo 00 fra Bornholms Valsemølle.

14 stk. á 650 gram

Ingredienser
2.000 g Øko durummel fint (23031)
3.000 g Øko Tipo 00 (23010)
50 g Credifrost® Super (944696)
25 g Stødt Melis (34404)
30 g Kronjäst orig. gær (36018)
130 g Salt med jod (34799)
3.500 g Vand 1
700 g Vand 2

Topping
100 g Øko durummel fint (23031)

Dejen æltes 10 min. i 1. gear. Tilsæt salt ved skift til 2. gear. Vand 2 tilsættes i 2. gear af 3 omgange. Dejen æltes skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og foldes. Dejen hviler i en time og foldes igen, tildækkes med plastik og sættes på køl.

Dagen efter tages dejen ud fra køl og tempererer i ca. i ca. 2 timer. Derefter vendes dejen ud på durummel og hakkes ud på ønsket størrelse og vendes i durummel. Tørraskes under plast.

Bages ved 230°C i ca. 40 min. (halv damp).