20 stk. á 80 g
Ingredienser
1.200 g Wienerdej (basisopskrift)
400 g Champignonfyld (basisopskrift)
Wienerdejen rulles ned så det passer med at dejen kan deles i 40 stykker (4 x 10). Hvert stykke skal være ca. 8 x 8 cm. I halvdelen af stykkerne laves 4 huller med en lille rund udstikker.
Bunden (stykkerne uden huller) pensles med lidt vand i kanten, så overstykket kan hænge ved. 20 g champignonfyld lægges på hvert stykke, og toppen lægges på og tykkes lidt.
Stykkerne pensles med æggestrygelse, raskes i 40 min. og bages ca. 12 min. ved 220°C.
Tip: De nedkølede stykker kan evt. dekoreres med en blanding af flødeost og hakket timian.
Wienerdej (basisopskrift)
447 g Moulbie Gold T55 (805630)
95 g Helæg past. Skrabe (36225)
24 g Stødt Melis (34404)
5 g Credifrost® Super (944696)
18 g Kronjäst original gær (36018)
5 g Gersten-Maltex (40474)
6 g Salt u/jod (34809)
12 g Smør Saltet (36063)
191 g Vand
397 g Butter Pastry 100% (36183)
Alle ingredienser æltes kort – ca. 4 min. Dejen skal være kold. Rullesmør tages ud et par timer før indrulning. Dejen rulles 3 gange 3. Dejen skal hvile tildækket på køl efter hver rulning (stilles på plader som har stået på køl). Efter endt rulning, skal dejen på frost 30 min. og så på køl(tildækket).
Champignonfyld (basisopskrift)
221 g Champignon
177 g Debic Flødeost (37450)
2 g Frossen revet citronskal (2567)
Champignon renses, skylles grundigt i koldt vand og bunden skæres af. Snit dem i tern og steg i rapsolie, til de er brune og ikke syder mere. Tilsæt flødeost og revet citronskal og varm det hurtigt igennem. Smag til med salt og sort peber og lad det køle ned.