20 stk. á 85 g
Ingredienser
100 g Bacon
100 g Løg
1.200 g Wienerdej (basisopskrift)
300 g Helæg past. Skrabe (36225)
Bacontern steges og køles ned. Løgene hakkes fint og steges ved lav varme i rapsolie, så de ikke bruner.
1200 g wienerdej rulles ned på 40 x 50 cm og deles i 20 stykker. Der laves et snit i alle fire hjørner og de lægges i en høj silikoneform, hvorefter de raskes i 40 min.
Stykkerne trykkes i bunden, og der fyldes med 5 g bacon og 5 g løg. Der tilsættes lidt salt og peber i æggene og tilføjes 15 g æggemasse i hvert stykke.
Stykkerne pensles med æggestrygelse på kanten og bages ca. 15 min. ved 200°C.
Tip: Tilføj evt. et lille stykke Vesterhavsost på toppen i afbagning. Dekorer evt. ved at blande lidt gule hørfrø, sort sesam og blendede græskarkerner og drys det på kanten, lige inden de bages af.
Wienerdej (basisopskrift)
447 g Moulbie Gold T55 (805630)
95 g Helæg past. Skrabe (36225)
24 g Stødt Melis (34404)
5 g Credifrost® Super (944696)
18 g Kronjäst original gær (36018)
5 g Gersten-Maltex (40474)
6 g Salt u/jod (34809)
12 g Smør Saltet (36063)
191 g Vand
397 g Butter Pastry 100% (36183)
Alle ingredienser æltes kort – ca. 4 min. Dejen skal være kold. Rullesmør tages ud et par timer før indrulning. Dejen rulles 3 gange 3. Dejen skal hvile tildækket på køl efter hver rulning (stilles på plader som har stået på køl). Efter endt rulning, skal dejen på frost 30 min. og så på køl (tildækket).