Vegansk kransekage med karamelliserede solsikke-kerner og pistacienødder

50 stk. á 35 gram

Ingredienser
1.000 g OM Kranse XX (35103)
200 g Stødt Melis (34405)
150 g Æble, rå
225 g XOCOFINE Øko Choko Mørk 70% (32090)
200 g Karamelliseret Pistace og solsikkekerne topping – basisopskrift

OM Kranse XX og sukker køres sammen. Riv de rå æbler og tilsæt dem til en ensartet masse. Massen rulles ned på 10 mm og 200 gram karamelliseret solsikkekerner og pistacienødder drysses over og trykkes let ned i kransekagen. Sættes på frost og tages ud, når den er kold. Skæres i 4x6 cm, sættes på plade og bages af i ca. 6-8 min. ved 225 °C. Når stykkerne er afkølet, kan de bundtrækkes i mørk chokolade.

Karamelliseret Pistace og solsikkekerne topping 200 g
66 g Solsikkekerner, brud (33163)
22 g Pistacienødder, hele (28061)
22 g Vand
1 g Salt uden jod (34809)
89 g Stødt Melis (34405)

Bland alle ingredienser sammen i en stor gryde og kog op under omrøring. Bliv ved med at koge til sukkeret tørrer ud og rør så grundigt, til sukkeret igen smelter og bliver til karamel. Hæld kernerne ud på et stykke bagepapir til afkøling. Blend de afkølede karamelliserede kerner groft.