Tapasbrød

Tapas stammer fra Spanien, men er efterhånden kendt over hele verden: Små retter, der kan spises som snack, forret eller sættes sammen til et helt måltid.

Her har vi lavet et sprødt og smagfuldt firkantet stykke på en croissantdej, der komplimenterer mange typer fyld.

299 stk. á 20 gram

Ingredienser
2.700 g Øko Tipo 00 (23010)
650 g Sødmælk
200 g Helæg past. skrabe (36225)
200 g Øko smør saltet (26030)
135 g Flydende Surdej Hvede (802042)
100 g Kronjäst orig. gær (36018)
50 g Stødt Melis (34405)
50 g Credifrost® Super (944696)
50 g Salt uden jod (34809)
50 g Ireks Opti Cool (600125)
600 g Vand
1.200 g Øko smør saltet (26030)

Dejen til tapas laves dagen før produktion og stilles på køl. Rulles med smør (1x4) + (1x4) og lægges dobbelt til sidst, så du får 32 lag. Lad hvile på køl/frost mellem hver rulning. Hviler min. 30 min. på køl/frost, inden videre forarbejdning.

Rulles ned på 3 mm (rullebordets bredde). Skæres ud på 6x6 cm og lægges på plade. Sættes på køl til næste dag.

Stilles 120 min. i bageriet inden afbagning. Bages ved 200 °C i 8 min.

Efter afkøling deles stykkerne (top/bund) og er derefter klar til fyld.

Tip: Fyldet kan fx bestå af oliventapanade, pesto, løgkompot, ost eller lignende.