Surdejsbrød med purpurkerner og malt

7 stk. á 700 gram

Ingredienser
400 g Øko purpurkerner (23032)
400 g Vand 3
600 g Just4Taste Surdejsbrød koncentrat (949797)
1.000 g Øko Tipo 00 (23010)
400 g Øko durummel fint (23031)
200 g Ireks Craft Malt (40429)
60 g Salt med jod (34799)
15 g Kronjäst orig. gær (36018)
20 g Credifrost® Super (944696)
1.500 g Vand 1
400 g Vand 2

Topping
100 g HM Speltflager (5063)

Purpurkerner og vand 3 koges i 15 min. og afkøles. Dejen æltes i 10 min. i 1. gear. Tilsæt salt ved skift til 2. gear. Vand 2 tilsættes i 2. gear af 3 omgange gange. Dejen æltes skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og foldes.

Dejen hviler i en time og foldes igen, tildækkes med plastik og sættes på køl. Næste dag tages dejen ud fra køl og tempererer i ca. 2 timer.

Dejen vendes ud på durummel. Brød hakkes af på 700 g eller stykker på 110 g og vendes i speltflager. Tørraskes under plast til ønsket størrelse. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som rustikke brødtyper. Bag brødet ved 230°C i ca. 40 min.

TIP: Surdejskoncentratet sikrer en ensartet kvalitet