Surdejsbrød med maltet hvede og øl

17 stk. á 600 g

Ingredienser
1.250 g J4T Surdejsbrød koncentrat (949797)
2.900 g Øko Manitoba fint (23015)
550 g Maltede hvedeflager (9102)
55 g Kronjäst original gær (36018)
140 g Salt m/jod (34799)
180 g Ireks Craft Malt (40429)
450 g Inddampet Malt Øl (20119)
65 g Credifrost® Super (944696)
3.100 g Vand 1
750 g Vand 2

Topping
200 g Kartoffelflager (33713)
200 g Chia frø (33002)
400 g Maltede hvedeflager (9102)

Alle ingredienser på nær salt og vand 2 æltes 10 min i 1. gear. Tilsæt salt ved skift til 2. gear. Vand 2 tilsættes i 2. gear af 3 gange. Dejen æltes skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og foldes. Dejen hviler i en halv time og foldes igen, hvorefter den hviler en halv time og foldes. Dejen tildækkes med plastik og sættes på køl.

Næste dag tages dejen ud fra køl og tempererer i ca. 2 timer. Dejen vendes ud på f.eks. durummel. Brødene hakkes af på 600 g og vendes i topping. Tørraskes under plast til ønsket størrelse.

Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som rustikke brødtyper ved 220°C i ca. 35 min.

Tip: Dejen kan alternativt hakkes ud til stykker på 120 g og bages ved 220°C i ca. 22 min.