Speltbrød med speltflager

15 stk. á 720 g

Ingredienser

Dag 1 – Fordej
1.000 g Øko Speltmel, fuldkorn (26307)
10 g Kronjäst original gær (36018)
1.000 g Vand

Dag 2
5.000 g Øko Speltmel 630 (26199)
250 g Flydende Surdej Spelt (802046)
140 g Salt m/jod (34799)
100 g Credifrost® Super (944696)
60 g Kronjäst original gær (36018)
3.250 g Vand

Topping
300 g HM Speltflager (5063)

Fordejen røres sammen dagen før og står i bageriet natten over.

Alle ingredienser æltes 8 min. i 1. gear. Skift til 2. gear og ælt dejen skær (vær opmærksom, speltmel er lidt sart). Lad dejen hvile 15 min, hvorefter den vejes af på 700 g og virkes op. Lad dejen hvile 15 min. inden den slåes op, vendes i speltflager, lægges i hævekurv og stilles på køl 24-48 timer.

Dejen tages ud fra køl, tempereres/raskes i 50-60 min. og bages 30-35 min. ved 220°C.