Runebergtærter

30 stk. á 90 gram

Ingredienser
400 g Smør, saltet (36063)
160 g Stødt Melis (34404)
80 g Farin brun (34645)
200 g Æg L (36210)
150 g Kiks, fuldkorns-, digestivetype (Pro055)
100 g Hasselnødder, hakkede (28025)
200 g Debic Fløde 40% (21120)
400 g CBP Hvedemel (4001)
20 g Orkide Bagepulver (964124)
10 g Kardemomme, Premium (29731)

400 g Vand
200 g Stødt Melis (34404)
150 g Rom (Pro027)

150 g CBP Hindbærfyldning Lux 55% (30101)
75 g Hvid glasur (34500)

Butter Cake, stødt melis og brun farin piskes luftigt. Æggene tilsættes lidt efter lidt, og dejen skrabes ned. Kiksene smuldres og tilsættes sammen med hasselnødder, fløde og de sigtede tørstoffer. Dejen skrabes ned igen og røres homogen. Sprøjtes (60 g) i fedtede metalringe 5x5 cm (Århus Isenkram). Bages 20 - 25 min. ved 160°C.

Imens koges vand og stødt melis, til krystallerne er smeltede. Tages af varmen og tilsættes rom.

Efter afbagning fjernes ringene og kagerne vendes i romlagen. Stilles på bakke og pyntes på toppen, med en ring af glasur, som fyldes med hindbærmarmelade.