Purpurhvede er en dansk lokalt dyrket kvalitetsmel, som giver dit bagværk en masse god smag. Skaldelene indeholder fra naturens hånd anthocyaniner, hvilket giver brød bagt af purpurhvede et flot lilla skær.
18 stk. á 600 gram
Ingredienser
3.500 g Øko Hvedemel, Tipo 00 (26085)
1.500 g Bygsur 20 aktiv, flydende (802038)
1.500 g Øko Purpurmel, fuldkorn (23007)
400 g Tørret tranebær (31229)
400 g Valnøddebrud, Light Broken (28384)
140 g Salt med jod (34799)
75 g Kronjäst orig. gær (36018)
30 g Granatæble pasta (29175)
3.200 g Vand
Alle ingredienser køres sammen. Dejen hviler 60 min. i dejkasse. Virkes op og lægges i hævekurve drysset med en blanding af Purpur fuldkorn / Groft Durum (50/50).
Brødet sættes på køl natten over. Tages ud næste dag og står og hæver i bageriet til kernetemperaturen er 15+ grader.
Vendes ud – skæres og bages ved 230 grader i ca. 35-45 min.