Pistacie/rabarber tærte

En fræk dessert tærte! Cookiebund med pistaciefyld, rabarberfilling, pistaciemousse og pistacie glaze.

10 stk. á 875 g

Ingredienser
2.800 g Lys cookiebund (basisopskrift)
1.800 g Irca Bagestabil Pistacie (36722)
120 g Irca Karamel Cubes (36735)
1.400 g IGOS Fruitfilling Rabarber 50% (30060)
1.650 g Pistaciemousse (basisopskrift)
1.000 g Irca Mirror Glaze med hvid chokolade (36727)
100 g Irca Pesto di Pistacie (36725)
30 g Pistacienødder, hakkede (28088)

Cookiebunden rulles ud på 7 mm og stikkes ud med en udstikker Ø20 cm. Læg cookiedejen ned i en metalring på Ø18 cm, så den går lidt op ad kanten. Sprøjt Irca Bagestabil Pistacie på bunden. Drys Irca Karamel Cubes på og bag ved 200°C ca. 15 min. Afkøl.

Smør IGOS Fruitfilling Rabarber i hullet. Pistaciemoussen støbes i silikoneform (50772) og fryses.

Varm den hvide glaze til 45-50°C i mikroovn og blend med Irca Pesto di Pistacie til den er ensartet. Glaze moussen og læg den direkte ned på rabarber fillingen. Drys med hakkede pistacienødder og pynt efter eget valg.

Tip: Alternativt kan bunden sælges, som den er – uden moussen, blot med rabarberfilling på toppen.

 

Lys cookiebund (basisopskrift)

689 g Arla Pro saltet smør (36301)
459 g Stødt melis (34404)
747 g CBP hvedemel (4001)
747 g Odense Kranse XX (35103)
29 g Vaniljesukker (25021)
3 g Salt uden jod (34809)
11 g Orkide bagepulver (964124)
115 g Helæg past. skrabeæg (36225)

Alle ingredienser røres sammen med dejkrog så kort tid som muligt. Sættes på køl et par timer indtil udrulning. Dejen kan evt. tilsættes nødder og chokoladestykker.

 

Pistaciemousse (basisopskrift)

76 g Sødmælk
378 g Debic Piskefløde 35% (21130)
15 g Glukose (27225)
484 g Irca pistaciechokolade (36734)
30 g Veliche kakaosmør, drops (32239)
61 g Credi Fond Neutral (926022)
454 g Debic Piskefløde 35% (21130)
151 g Irca Pesto di Pistacie (36725)

Sødmælk, fløde og glukose koges op og hældes over pistaciechokoladen og kakaosmør. Lad stå 2 min. og emulger derefter med stavblender. Blend Credi Fond Neutral i blandingen. Tilsæt den kolde fløde og Irca Pesto di Pistacie og blend til en ensartet masse. Moussen er nu klar til at blive støbt og frosset.