Pastel de nata – legendarisk cremetærte

Pastel de nata betyder cremetærte. Den er elsket af alle portugisere for sin sprøde bund og den bløde, smagfulde cremefyldning, som får det sidste pift med et drys flormelis og kanel på toppen. Tærten har samme betydning for portugiserne som croissanten har for franskmændene. Dens historie går flere århundreder tilbage i tiden, for de første omtaler af tærten stammer helt tilbage fra 1600-tallet.

Pastel de nata er ret simpel, fordi selve bunden er lavet meget som en butterdej. Den skal behandles på en lidt anden måde og have mere hviletid. Tærten består af den let saltede bund og den søde creme, som tilsammen giver en fantastisk smagskombination.

333 stk. á 40 gram

Ingredienser
2.500 g CBP Hvedemel
250 g SuperRulle 16
50 g Salt u/jod
1.600 g Vand
2.250 g SuperRulle 16
6.650 g KåKå Vaniljecreme

De kolde ingredienser æltes 3 min. langsomt og 1 min. hurtigt.

Hviler 10 min. inden margarinen pakkes ind i dejen og 1. rulning.

Dejen rulles 1x3, 1x4, 1x3, 1x4, med 15 min. hvil på køl, imellem hver rulning.

Til sidst rulles dejen ned på 15 mm og stilles på køl (60 min.), inden videre forarbejdning.

Dejen rulles ned på 2 mm og ca. 40 cm i bredden. Herefter rulles det sammen som et sneglestykke og hviler igen 5 min. Skæres ud på 20 g som små snegle og kan med fordel igen sættes på køl til de skal bruges.

Tryk sneglene ud i små jernforme, så dejen fordeles jævnt og helt op til kanten af formen. Kom herefter 20 g vaniljecreme i og sæt dem på plade. Bages ved 200°C i ca. 20 min og med fordel uden blæs.