Koldskålskage med kammerjunkere

Varier kagen efter årstiden. Brug fx knuste brunkager til jul og erstat samtidig koldskålsmoussen med en appelsinmousse – det giver smag af julestemning – og så er det en god måde at reducere madspild på.

5 stk. á 752 g

Ingredienser
750 g Kammerjunkere (basisopskrift)
250 g Arla Pro saltet smør (36301)
750 g Irca Praline Delicrisp Citron (36709)
250 g Irca Cremirca Citron (36711)
1.750 g Koldskålsmousse (basisopskrift)
10 g Gul velvet spray (49773)

De afkølede kammerjunkere blendes til krummer og kommes i en skål. Smørret smeltes og røres i. Fordel 200 g af kammerjunkermassen i en kagering (Ø16 cm). Tryk den godt sammen med fingrene og sæt den på køl.

Tag kammerjunkerbunden ud fra køl og smør Irca Praline Delicrisp Citron ovenpå og derefter Irca Cremirca Citron. Koldskålsmoussen hældes i silikoneform (50772) og fryses ned.

Den frosne koldskålsmousse tages ud af silikoneformen og sprayes med gul velvet spray. Sæt moussen oven på kammerjunkerbunden og pynt efter eget ønske.

Tip: Har du småkager i overskud, kan de bruges i stedet for kammerjunkere.

 

Kammerjunkere (basisopskrift)

340 g CBP hvedemel (4001)
136 g Stødt melis (34405)
136 g Arla Pro saltet smør (36301)
68 g Debic Piskefløde 35% (21130)
45 g Æg 63-73g skrabeæg (36228)
18 g Vaniljesukker (25021)
2 g Orkide bagepulver (964124)
2 g Hjortetaksalt (29737)
1 g Salt uden jod (34809)

De tørre ingredienser blandes, smør tilsættes og røres ud, inden æg og fløde hældes i og dejen røres homogen. Bages ved 170°C og afkøles.

 

Koldskålsmousse (basisopskrift)

15 g Husblas (21976)
310 g Stødt melis (34404)
31 g Vaniljesukker (25021)
155 g Citronsaft
619 g Kærnemælk
619 g Debic Piskefløde 35% (21130)

Udblød husblas i koldt vand. Kom sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde, bring det til kogepunktet og tag gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand og rør den ud i den varme saft. Lad den køle af, til den er håndvarm.

Kom kærnemælk i en skål og vend den håndvarme saft i. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i kærnemælken. Moussen er nu klar til at blive støbt og frosset.