21 stk. á 500 g
Ingredienser
1.500 g Øko durummel fint (23031)
3.000 g Øko Manitoba fint (23015)
500 g Ølandshvede fint (23001)
700 g Bygsur 20aktiv, flydende (802038)
50 g Credifrost® Super (944696)
135 g Salt m/jod (34799)
40 g Kronjäst original gær (36018)
3.150 g Vand 1
700 g Vand 2
1.000 g Kartofler
Topping
200 g Øko Durum fint (23031)
Dæk kartoflerne med vand og tilsæt salt efter eget ønske. Kartoflerne koges møre, vandet hældes fra, og kartoflerne afkøles.
Alle ingredienser på nær kartofler, salt og vand 2 æltes 10 min. i 1. gear. Dejen æltes skær i 2. gear. Salt tilsættes og herefter tilsættes vand 2 af 3 omgange - stadig i 2. gear. De afkølede kartofler tilsættes de sidste 2 min. og dejen æltes skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og foldes. Dejen hviler i en halv time og foldes igen. Hviler igen i en halv time og foldes. Tildækkes med plastik og sættes på køl. Kan stå på køl 3 dage.
Når dejen skal bruges (tidligst dagen efter), tages den ud fra køl og tempererer i ca. 2 timer. Derefter vendes dejen ud på durummel og hakkes ud til brød på 500 g og vendes i durummel. Tørraskes under plast til ønsket størrelse og bages ca. 30 min. ved 220°C.
Tip: Dejen kan alternativt hakkes ud til stykker på 130 g og bages ca. 22 min. ved 220°C.