15 stk. á 500 g
Ingredienser
400 g CBP Havregryn (4095)
300 g Chia frø sorte (33002)
1.600 g Vand 1
3.000 g Credi Ferment (949784)
100 g Salt m/jod (34799)
30 g Kronjäst original gær (36018)
30 g Credifrost® Super (944696)
1.900 g Vand 2
Topping
200 g Øko Sesamfrø sorte (25999)
200 g Øko Sesamfrø m/skal (26381)
Vand 1 bringes i kog og hældes over havregryn og chiafrø og står natten over.
Alle øvrige ingredienser til dejen æltes, til dejen næsten er skær. Herefter tilsættes havre-chiagrøden, og dejen æltes færdig. Dejen kommes i plastkasse og strammes op. Lad den hvile i kassen i en time og stram den herefter op igen. Sættes på køl til næste dag.
Næste dag tempereres dejen 2 timer i bageriet. Dejen vendes ud på grov durum, hakkes ud i brød på 500 g og vendes i topping. Lad brødet hvile til det er hævet til ønsket størrelse og bag det ca. 35 min. ved 220°C.
Tip: Dejen kan alternativt hakkes ud i stykker på 120 g og bages ca. 24 min. ved 220°C.