Knækbrød med daggammelt rugbrød

Der er mange måder at få brugt daggammelt rugbrød. Prøv fx at bruge det til at tilføre smag til dine knækbrød.

380 stk a 28 gram

Ingredienser
1.000 g Økologisk daggammelt rugbrød – gerne softkerne
800 g Vand 1
200 g Ireks EKO Rugsur (600134)
4.000 g Økologisk emmermel sigtet (23003)
1.000 g Økologisk emmermel fuldkorn (23004)
350 g Økologiske hørfrø (26386)
350 g Økologiske sesamfrø med skal (26381)
100 g Økologiske solsikkekerner (26402)
250 g Økologisk rapsolie neutral (26038)
150 g Økologisk gær (26003)
125 g Salt med jod (34799)
2.700 g Vand 2

Det daggamle rugbrød skæres fri for skorper, skæres i tern og lægges i blød i vand 1 og surdej. Rugbrødet står i blød i 1 time inden brug. Alle ingredienser køres sammen på en gang. Dejen stilles på køl i 30 min. Rulles ned på 2,4 og lægges på plade. Kanterne skæres fri og raskes i 50 min. Efter raskning kan der toppes med ønsket topping. Knækbrødene prikkes og skæres ud.

Indsættes ved 230°C med damp i 10 sekunder og bages ca. 30 min. ved 190°C.