Kirsebærdrøm

En rationel og lækker kirsebærdessert med flot finish af amarena glaze og mørk glaze. En perle i disken!

10 stk. á 830 g

Ingredienser
3.000 g Lys kagebund (basisopskrift)
500 g Irca Delicrisp Pistacie (36726)
1.150 g Topfil Fineste Kirsebær (40215)
2.500 g Kirsebærmousse (basisopskrift)
750 g Irca Mirror Glaze Amarena (36737)
400 g Irca Mirror Glaze Extra Mørk (36713)

Den lyse kagebund afvejes i festival silikoneform (50776) på 300 g pr. form. Bages ved 160°C ca. 35-40 min. Vend evt. formen, når den kommer ud af ovnen, for at få en helt plan bund.

Den bagte og afkølede festivalbund smøres med Irca Delicrisp Pistacie i bunden og fyldes op med Topfil Fineste Kirsebær. Moussen laves og smøres på kagen i en kuppel med palet og fryses godt.

Irca Mirror Glaze Amarena smeltes til ca. 40-45°C, og kagerne glazes. Irca Mirror Glaze Extra Mørk smeltes til 45-50°C. Brug en palet eller en ske til at komme glazen på desserten i et marmoreret mønster.

Stilles på kagepap eller fad. Pyntes efter eget valg.

Tip: For at undgå at moussen sætter sig, før den er smurt op på kagerne, kan man bruge vand, der er varmet op til 30°C i mikroovn. Brug ikke lunkent/varmt vand fra hanen, da det indeholder bakterier.

 

Lys kagebund (basisopskrift)

1.600 g Credi Platin Cake Lys (935512)
560 g Helæg past. skrabeæg (36225)
480 g Planteolie (33417)
360 g Vand

Alle ingredienser røres med spartel i 4 min. ved lav hastighed.

 

Kirsebærmousse (basisopskrift)

227 g Vand
227 g Credi Fond Neutral (926123)
909 g Topfil Fineste Kirsebær (40215)
1.136 g Debic Piskefløde 35% (21130)

Vandet piskes sammen med Credi Fond Neutral og vendes i Topfil Fineste Kirsebær. Bland det efterfølgende sammen med fløden.