Kartoffelbrød med purpurmel

Aromatisk surdejsbrød bagt med Tipo 00 og Purpur fuldkornsmel fra Bornholms Valsemølle

Ingredienser
2.750 g Øko Tipo 00 (23010)
750 g Just4Taste® Potato Konc. (949771)
500 g Øko Purpurmel fuldkorn (23007)
600 g Bygsur 20aktiv, flydende (802038)
50 g Kronjäst orig. gær (36018)
60 g Salt m/jod (34799)
60 g Credifrost® Super (944696)
2.600 g Vand

Dejen æltes skær kun i 1. gear. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke i en time og tildækkes med plastik. Derefter stødes den, lægges sammen og sættes på køl til dagen efter.

Næste dag tages dejen ud fra køl og står 2 timer i bageriet. Vendes ud på durummel og hakkes ud i en kvadrat på 700 g. De fire ender samles på midten og brødet vendes i kartoffelflager. Tørraskes. Bages i herdovn ved 230°C i ca. 40 min. Damp 4 sek. Afbagningstemperaturen er til herdovn.