Kage med chokolade, kokos & peanuts

Opskriften giver 252 stk á 60 g 

Ingredienser
2.000 g Smør
2.000 g Rørsukker
2.000 g Æg
2.000 g Speltmel
500 g Dadler (stenfri)
500 g Appelsinjuice
500 g Kærnemælk
500 g Mørk chokolade (bagestabil)
40 g Bagepulver
5.080 g Kagetopping (se basisopskrift herunder)
Total: 15.120 g

Kagetopping (basisopskrift)
2.000 g Rørsukker
1.050 g Smør
900 g Peanut (rå blanc.)
400 g Nougat
300 g Glukose
250 g Kokos (fin)
150 g Honning
30 g Havsalt med jod (fint)
Total: 5.080 g

 

Arbejdsbeskrivelse
Afbages ved 160°C i ca. 50 min. i træramme

Dadlerne iblødsættes min. 2 timer i appelsinjuice og kærnemælk. Det tempererede smør røres luftigt med rørsukkeret. Æggene hældes i, lidt efter lidt. Mel og bagepulver sigtes, tilsættes og røres glat. Til sidst tilsættes de iblødsatte dadler og chokoladen. Vejes af på 4.000 g, i foret træramme og glattes ud. Bages hvorefter topping smøres ud og kagen bages igen, 5 min. ved 230°C. Efter afkøling skæres stykkerne ud (9x12).

 

Kagetopping (basisopskrift)
Smør og nougat smeltes i en gryde. Resterende ingredienser tilsættes og koges op.