Fastelavnsboller med nougatcreme

Lækker fastelavnsbolle på bløddej med borgmestermasse og nougatcreme. Opskriften er udviklet af Odense.

100 stk. á 108 gram

Ingredienser
4.600 g Bløddej (basisopskrift)
3.000 g Borgmestermasse (basisopskrift)
1.600 g Fløde (21130)
1.600 g Nougatcreme (basisopskrift)

Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i ca. 10,5 x 10,5 cm med sporejern. 15 g borgmestermasse sprøjtes på hver og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter.

Fløden piskes til en fast flødeskum.

Flæk fastelavnsbollen og sprøjt bunden op med 16 g flødeskum pr. bolle, rundt i kanten. Fyld op med 16 g nougatcreme i midten.

Drys toppen med flormelis og pynt med en roset af nougatcreme, en høvlet nougatflage (brug en tyndskræller) og evt. skovsyre.

Tip: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
 

Bløddej (basisopskrift) - 4.600 g
500 g Sødmælk
200 g Gær (36018)
100 g Sukker (34405)
300 g Pasteuriserede æg (36225)
1.500 g Margarine (36091)
2.000 g Hvedemel - koldt, evt fra fryser (4001)

Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.

Borgmestermasse (basisopskrift) - 3.000 g
1.000 g ODENSE Bitter 00 (35007)
1.000 g Sukker (34405)
1.000 g Margarine (36091)

Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.

Nougatcreme (basisopskrift) - 1.600 g
400 g Odense Nougat 1 (35500)
1.200 g Piskefløde (21130)

Smelt nougat og pisk fløden let. Vend hurtigt ca. 1/3 af flødeskummet i den smeltede nougat og der efter vendes forsigtigt den sidste 2/3 af flødeskummet i.