Croissanter med æblefyld og frangipane

Giv dine daggamle croissanter nyt liv med æblefyld og frangipane. Frangipane er en kagecreme med bl.a. mandler og smør. 

30 stk. á 120 gram

Ingredienser – Croissantdej
2.243 g Øko Hvedemel EXTRA (23012)
220 g Stødt Melis (34404)
40 g Salt uden jod (34809)
1.200 g Vand
80 g Kronjäst original gær (36018)
60 g Øko Blomster Honning (27616)
1.200 g Butter Pastry 100% (36183)
300 g Mandelflager u/hinde (28080)
300 g IGOS Fruit filling Æble (30062)

Ingredienser – Frangipane
500 g Smør saltet (36063)
500 g Stødt Melis (34405)
500 g Helæg Past. (36225)
500 g Mandelmel fin (27056)

Den færdige croissantdej kommes på køl ca. 20 min. før indrulning med smør. Rulles 2x4 og rulles ned på 12 mm, inden dejen bliver sat til at hvile på køl i ca. 1 time.

Herefter rulles dejen ned på 4 mm til croissanter. De skæres ud og rulles sammen. Raskes og bages ved 210°C i ca. 20 min.

Til frangipane skal smør og sukker røres godt op til en luftig konsistens. Herefter røres mandelmel og æg i massen.

Croissanterne skæres halvt over på langs og 10 g æblemarmelade sprøjtes ind, hvorefter de lukkes. 20 g frangipane smørres på toppen. Dyp i mandelflager og flamber dem i ovn ved 240°C i ca. 5 min.