Citron cheesecake

Cheesecake lavet med frosne citron inserts. Det er "ready-to-use” frugtindlæg med min. 70% frugtindhold. De er udviklet af og til professionelle for at gøre det nemt og lækkert, når man ønsker friske frugtindlæg i sine kager. Som alternativ til selv at koge/støbe din frugtgelé sikrer du med Sicoly’s fruit inserts en ensartet høj kvalitet og besparelse af arbejdstid. De overskydende frugtindlæg kan varmes op på ny og støbes igen. På den måde er der ingen madspild.

10 stk. á 870 gram

Ingredienser
2.000 g Havrekiksebund (basisopskrift)
2.300 g Fruit inserts, citron (2650)
4.000 g Ostecreme (basisopskrift)
400 g Koldrørt gelé neutral (600241)
3 g Gul flydende farve (29126)

Opskriften består af tre elementer. Når alle elementer er klar tryk 200 g havrekiksebund med sukkerristede hasselnødder ned i en kagering på 16 cm i diameter og 5 cm i højde med kageplast. Udstik en citron fruitinserts i 16 cm og læg den oven på kiksebunden.

Oven på citronbunden fordeles ostecremen ca. 400 g og cheesecaken sættes på frost. Kagen tages ud og der påsmøres ca. 40 g neutral gelé med lidt gult farve og pyntes som foto.

 

Ostecreme - basisopskrift
48 g Husblas (21976)
30 g Vaniljesukker (25021)
360 g Flormelis (34500)
1.500 g Debic Flødeost (38878)
300 g Græsk Yogurt 2% (Pro138)
1.200 g Debic piskefløde 35% (21130)
15 g Frossen revet citronskal (2567)

Udblød husblas i koldt vand. Rør vaniljesukker, flormelis, citronskal og flødeost godt sammen. Vrid husblas fri for vand og smelt det over vandbad. Hæld den smeltede husblas i en tynd stråle ned i ostecremen under omrøring, så det ikke klumper. Pisk fløden let og vend den i ostecremen.

 

Havrekiksebund - basisopskrift
200 g Havregryns kiks (basisopskrift)
100 g Sukkerristede hasselnødder (32671)
125 g Øko smør saltet (26030)
3 g Vaniljesukker (25021)

Havrekiks, sukkerristede hasselnødder, og vaniljesukker køres sammen og den smeltede smør tilsættes.

 

Havregryns kiks - basisopskrift
180 g Havregryn (4095)
200 g Vand
200 g Øko smør saltet (26030)
90 g Stødt Melis (34405)
240 g Ølandshvede fint (23001)
5 g Orkide Bagepulver (964124)
5 g Salt u/jod (34809)

Hæld kogende vand over havregrynene og lad dem trække et par minutter. Bland smør og sukker sammen og tilsæt mel blandet med salt og bagepulver. Tilsæt de iblødsatte havregryn og ælt dejen sammen. Sæt dejen på køl. Rul dejen ned på 3 mm og stik dem ud med en ring på ca. 7 cm i diameter.