Brødhaps med bygsur

689 stk. á 21 gram

Ingredienser
5. 000 g Øko hvedemel Manitoba (26220)
2.000 g Bygsur 20aktiv, flydende (802038)
2.500 g Katofler, børstede, forkogte og hakkede
500 g Comté ost, revet
130 g Salt med jod (34799)
125 g Ireks Øko. Frimat (600826)
25 g Økologisk gær
3.500 g Vand
700 g Brødtopping (basisopskrift)

Arbejdsbeskrivelse
Ælte-/pisketid: 8+4 min
Dejtemperatur: 26 °C
Liggetid: 60 min
Insætningstemperatur: 250 °C
Damp: 10 sek.
Afbagning: 230 °C 8-10 min.

Dejen æltes skær. Kogte kartofler og ost æltes forsigtigt i dejen. Dejen kommes i dejkasse (60 min). Herefter foldes sammen og stilles på køl til næste dag.

Tages ud fra køl og lad stå i minimum 60 min. i bageriet. Vendes ud på bordet og drysses med brødtopping, inden stykkerne hakkes ud. Sættes på plade og lad stå 10 - 15 min. inden afbagning.

 

Brødtopping (basisopskrift) - 700 g
600 g Comté ost
60 g Rosmarin
20 g Sort Peber (stødt)
20 g Havsalt med jod

Osten rives og blandes med øvrige ingredienser.