Birkes med fyld

94 stk. á 100 g

Ingredienser
2.700 g Øko Tipo 00 (23010)
650 g Sødmælk
200 g Stødt melis (34404)
200 g Æg L 63-73g SKRAB (36228)
150 g Øko smør saltet (26030)
100 g Bygsur 20aktiv, flydende (802038)
100 g Kronjäst original gær (36018)
50 g Credifrost® Super (944696)
50 g Salt u/jod (34809)
600 g Vand
1.200 g Øko smør saltet (26030)

Fyld
500 g OM Bitter 00/æg fritg. (35007)
500 g Stødt Melis (34404)
500 g Øko smør saltet (26030)
1.500 g Irca bagestabil nougat fyld (36720)

Topping
400 g Birkes hvid (33109)

Alle ingredienser undtagen smør æltes 4 min. langsomt og 2 min. hurtigt. Dejen pakkes ind i plastik og stilles på køl til dagen efter.

Dagen efter tages dejen ud fra køl, hvorefter smørret pakkes ind og rulles 3 x 3. Dejen skal hvile 30 min. på køl/frost mellem hver rulning. Lad dejen hvile min. 30 min. på køl/frost, inden den rulles ned på 3,2 mm i rullebordets bredde.

Dejen deles i 3 baner, som fyld smøres på. Dejkanten stryges, og dejen lægges ind over hinanden. Stykkerne trykkes let på samlingen, vendes, stryges og drysses med birkes. Skæres ud i stykker på 100 g og sættes på plade.

Stykkerne raskes i 60 min og bages derefter i ca. 10-12 min. ved 200°C.

Fyld
Bitter 00 og stødt melis røres klumpfri. Smør tilsættes og massen røres homogen, inden Irca Bagestabil Nougat røres i.