Agrain brød med stout maskmel

18 stk. á 600 gram

Ingredienser
250 g Øko Maskmel Stout (8101)
800 g Vand 1
4.000 g Hvedemel Manitoba Casillo (33816)
750 g Ølandshvede fuldkorn (23002)
500 g Flydende Surdej Rug (802043)
130 g Salt med jod (34799)
30 g Kronjäst original gær (36018)
40 g Credifrost® Super (944696)
400 g CBP Havreflager (4096)
400 g Græskarkerner (33195)
2.450 g Vand 2
1.200 g Vand 3

Topping
200 g Græskarkerner (33195)
200 g CBP Havreflager (4096)

Maskmel stout sættes i blød med vand 1. Lad det trække i 60 min. Græskarkerner og havreflager ristes.

Alle ingredienser på nær vand 3 og salt tilsættes iblødsætningen. Dejen æltes i 10 min. i første gear. Vand 3 tilsættes i andet gear af tre omgange. Salt tilsættes de sidste 3 min. Dejen æltes skær.

Lad dejen hvile i 60 min. i en plastkasse. Dejen stødes og sættes på køl til næste dag.

Næste dag tempereres dejen mindst 2 timer. Hakkes ud til ønsket form og størrelse. Tørraskes under plast i ca. 45 min. inden afbagning.

Bag brødet ved 230°C i ca. 40 min.