Tronskiftekage

Flot og indbydende kage til fejringen af kronskiftet i 2024. Opskriften er udviklet af Credin.

12 stk. á 780 gram

Ingredienser
2.675 g Browniebund med nødder og chokolade (basisopskrift)
1.450 g Credi Fond jordbær (basisopskrift)
3.120 g Credi Fond neutral (basisopskrift)
20 g Vanillesukker (25021)
1.200 g IGOS Rabarber 50% (30060)
700 g Credigel (995819)
7 g Golden Blå farve (29120)
180 g Vekao overtræk, hvid (32287)

Ud af en browniebund med chokolade og nødder på 2.675 g stikkes 12 bunde ud med udstikker ø13-14 cm. Hver bund smøres med 100 g Igos Rabarber og placeres i midten af en ring Ø16 cm foret med kantfolie.

Lav jordbærfromagen rimelig fast, så den kan sprøjtes ud uden at flyde ud og sprøjt 120 g jordbærfromage oven på hver bund. Der skal være ca. 0,5 cm fra jordbærfromagen og op til ringens kant.

Tilsæt vaniljesukker til fond neutral og fyld ringen op med 270 g vaniljefromage, ret toppen pænt af, og sæt på frost indtil brug.

Pynt kagen med 60 g Credigel rørt op med blå farve, gerne inden den tør op. Lav pynten på siden af kagen ved at sprøjte hvid overtræk ud på et afmålt stykke chokoladefolie, og sæt det rundt om kagen.

Pynt f.eks. med dannebro oblater (varenr. 48371) og chokoladekroner sprøjtet efter skabelon og børstet med OM støv bronze (46272).

> Download skabelonen til chokoladekroner her

 

Browniebund med nødder og chokolade (basisopskrift) - 2.675 g 
1.500 g Luksus Brownie (936621)
375 g Helæg pasteurisede (36225)
375 g Planteolie, vegetabilsk (33417)
225 g Vand
125 g XOCOFINE mørk minidrop 44% bagestabile (32005)
75 g Hasselnødder, hakkede (28025)

Alle ingredienser røres sammen ved lav hastighed i ca. 5 min. Dejen hældes i en kantplade foret med silikonepapir, og bages ved 180°C i ca. 20 min.

Credi Fond jordbær (basisopskrift) - 1.450 g 
200 g Credi Fond jordbær (926110)
250 g Vand
1.000 g Debic Piskefløde 35% (21130)

Credi Fond opløses i vand. Derefter tilsættes ca. 1/3 af den letpiskede fløde, og det blandes godt sammen. Resten af fløden mænges i.

Credi Fond neutral (basisopskrift) - 4.350 g 
600 g Credi Fond Neutral (926123)
750 g Vand
3.000 g Debic Piskefløde 35% (21130)

Credi Fond opløses i vand. Derefter tilsættes ca. 1/3 af den letpiskede fløde, og det blandes godt sammen. Resten af fløden mænges i.