Øllebrød med æblekompot og rugcrutoner

17 portioner á 236 gram

Ingredienser
990 g Mørkt hvidtøl
900 g Vand
600 g Softkerne rugbrød (basisopskrift)
100 g Stødt melis (34404)
50 g Øko vaniljesukker (26334)
10 g Kanel (hel)
5 g Salt uden jod (34809)

885 g Skyr Arla 0,2%
442 g Æblekompot (basisopskrift)
200 g Rugcrutoner (basisopskrift)

Daggammelt rugbrød iblødsættes dagen før i hvidtøl. Øvrige ingredienser tilsættes og koges op ved svag varme til passende konsistens. Anret øllebrød med skyr, æblekompot, crutoner og eventuelt frisk frugt.

 

Æblekompot (basisopskrift)
1.000 g Æblebåde (2539)
200 g Stødt melis (34404)
50 g Øko vaniljesukker (26334)

Æbler og sukker koges ved svag varme til ønsket konsistens på kompot.

Rugcrutoner (basisopskrift)
500 g Softkerne rugbrød (basisopskrift)
250 g Stødt melis (34404)

Til rugcrutonerne skæres daggammelt rugbrød i små tern. Vendes i en pose med stødt melis og fordeles i en kantplade med papir. Tørres 15-20 min. i ovnen ved 160°C.

Softkerne rugbrød (basisopskrift)
1.200 g CBP skåret rug (4081)
600 g Solsikkekerner bakery (33167)
300 g Hørfrø (33120)
300 g Flydende surdej, rug (802043)
200 g Ireks Ristet Malt (600136)
100 g Salt m/jod (34799)
1.700 g Vand

2.100 g CBP Rugmel (4080)
800 g CBP Hvedemel. (4001)
600 g Flydende surdej, rug (802043)
75 g Kronjäst orig gær (36018)
2.100 g Vand

Iblødsætning foretages dagen før produktion og stilles tildækket i bageriet. Øvrige ingredienser tilsættes og der æltes i 1. gear i 15 min.

Indsættes i ovn ved 250°C og afbages ved 180°C i 50-60 min.