Er dit sortiment for bredt? Vil du kunne dække kundernes behov med et smallere sortiment? Tag de ting fra, du ikke sælger meget af.
Har du det rigtige sortiment?
Hvad kan bages mere rationelt og med mindre lønkroner?
Gennemgå hele sortimentet – få de mest lønsomme produkter rykket frem i butikken – og fortæl butikspigerne hvilke produkter, de skal anbefale kunderne (dem I tjener mest på)
Er dit sortiment for bredt? Vil du kunne dække kundernes behov med et smallere sortiment? Tag de ting fra, du ikke sælger meget af
Er der basis for nye produkter fx inden for kager, der er mere rationelle at producere?
Tag gerne fx en kage ud af sortimentet og erstat med en anden (læs: mere rentabel) i stedet for blindt at sætte prisen ned
Eller basis for nye produktgrupper? (trække flere i butikken)
Kan du tilpasse dine opskrifter, så ingredienser med store råvareprisstigninger erstattes af andre ingredienser?
Undgå svind/spild - det er vigtigt, at der ikke produceres mere end nødvendigt
Opfordring: Vær ikke bange for at sælge brød som madspild. Det rammer ind i en stor og vigtig dagsorden. Det kan stadig være godt, selvom det ikke er fra i dag