10 stk. á 1.000 gram
Ingredienser
2.000 g Bygsur 20aktiv, flydende (802038)
250 g Birkes Blå (33106)
4.000 g Øko Hvedemel Tipo 00 (26085)
1.000 g Durummel Semolina Grov (16302)
150 g Øko hampefrø afskallede (33201)
150 g Øko Canadisk Ahornsirup (27300)
130 g Salt med jod (34799)
50 g Kronjäst orig. gær (36018)
2.500 g Vand
600 g Vand 2
Blå birkes sættes i blød i bygsuren i minimum 60 min.
Alle ingredienser (på nær Vand 2 og salt) køres sammen. Vand 2 og salt tilsættes, når dejen køres i 2. gear. Dejen hviler 60 min. i dejkasser + 10 min. opvirket.
Slåes op i træforme med virket opad og sættes på køl. Står til næste dag i bageriet med pose over, til de har en kernetemperatur på mere end 15°C. Og er rasket op.
Vendes ud på plader eller direkte på herd. Bages i ca. 40-45 min. på 230°C.