Purpurkerne rugbrød med kommen

Purpurkerner fra Bornholms Valsemølle giver et flot brød med masser af karakter. 

11 stk. á 1.100 gram

Ingredienser
1.800 g Bornholm Knæk Rug (23006)
500 g Øko purpurkerner (23032)
2.500 g Vand 1
1.000 g Bornholm Rugmel stenformalet (23005)
1.000 g Øko Fint Ølandshvedemel (26327)
1.000 g MultiBase® Rugbrød (949790)
750 g Solsikkekerner (33167)
400 g Mørk brødmalt (20100)
70 g Kronjäst orig. gær (36018)
40 g Kommen hel (29711)
2.500 g Vand 2

Rugkerner og purpurkerner koges med vand 1 i 15 min. Afkøles og står til næste dag. Øvrige ingredienser blandes med de afkølede kerner i en arbejdsgang og æltes i 15 min.

Dejen ligger i 30 min. Vejes af, glattes ud og drysses med kommen. Rasketid ca. 60 min. Bages ved normal rugbrødstemperatur til kernetemperaturen er 96°C – ca. 45 min.