Majsbrød med gulerødder

Koldhævet surdejsbrød med masser af smag fra bl.a. Emmer fuldkornsmel fra Bornholms Valsemølle

Ingredienser
3.500 g Øko Tipo 00 (23010)
2.000 g Bygsur 20aktiv, flydende (802038)
1.000 g Just4Taste® Majs Konc. (949795)
500 g Øko Emmermel fuldkorn (23004)
250 g Chia frø (33001)
100 g Salt m/jod (34799)
100 g Credifrost® Super (944696)
50 g Kronjäst orig. gær (36018)
2.500 g Vand 1
500 g Vand 2
1.000 g Gulerodsstrimler (2538)

Dejen æltes i 10 min. i 1. gear. Vand 2 tilsættes i 2. gear af 3 gange. Salt tilsættes de sidste 3 min.

Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke i en time og tildækkes med plastik. Derefter stødes den, lægges sammen og sættes på køl til dagen efter.

Næste dag tages dejen ud fra køl og står to timer i bageriet. Vendes ud på durummel og hakkes ud på 700 g. Drys med majsgranulat (33178). Tørraskes under plast. Bages i herdovn ved 230°C i ca. 40 min. Damp 4 sek