Koldhævet kartoffelbrød

Lækkert specialbrød med en saftig krumme og en rustik skorpe. Brødet er baseret på Just4Taste Potato koncentrat, som bl.a. indeholder kartoffelflager, majsmel, surdej og hvid peber.

13 stk. á 615 gram

Ingredienser
1500 g J4T Potato Konc.(949771)
3.000 g CBP Hvedemel (4001)
60 g Kronjäst orig. gær (36018)
60 g Salt med jod (34799)
40 g Credifrost® Super (944696)
3.300 g Vand
120 g Kartoffelflager (910055)
60 g Rugmel (4080)

Dejen æltes i 8 min. i 1. gear, og æltes derefter skær i 2. gear. Efter hviletid på 20 min. vejes dejen af i stykker på 600 g, som virkes op. De opvirkede stykker hviler 20 min. og slås op, vendes i en blanding af kartoffelflager og rugmel, og sættes på plader.

Stikvognen afdækkes med stikvognspose og køres på køl.

Næste dag tages stikvognen ud fra køl og tempererer ca. 60 min., inden den køres i raskeskab, hvor brødet rasker til ønsket størrelse.

Dejen snittes på skrå inden afbagning. Kan afbages i enten herdovn eller
stikovn som specialbrød.